Perníkové koření mleté
Perníkové koření jednoduše patří k Vánocům, pokud narazíte na perníčky, toto koření nikdy nebude daleko. Teplé tóny skořice a hřebíčku dochutí také koláče, ovocné chlebíky, zimní sorbety a sušenky z křehkého těsta. TIP: Pokud nevíte, kolik byste jej měli použít do těsta, platí následující základní pravidlo: 5 až 8 gramů perníkového koření na 1 kg mouky.
Detailní popis produktu
Perníkové koření jednoduše patří k Vánocům, pokud narazíte na perníčky, toto koření nikdy nebude daleko. 🎄🍪 Teplé tóny skořice a hřebíčku dochutí také koláče, ovocné chlebíky, zimní sorbety a sušenky z křehkého těsta. 🍰🍨🍪 TIP: Pokud nevíte, kolik byste jej měli použít do těsta, platí následující základní pravidlo: 5 až 8 gramů perníkového koření na 1 kg mouky. ⚖️
Kde najde využití:
🍰 pečení, dezerty
🍫 kakao, čokoláda
🍪 sušenky, štrúdl, vafle
🍎 kompot
🍚 mléčná rýže, ovesná kaše, pudink
Kuchyně:
🇨🇿 česká kuchyně, 🌍 světová kuchyně
Složení:
🌿 Skořice Cassia bio
⭐ Anýz bio
🌸 Hřebíček bio
🌿 Kardamom bio
🌿 Koriandr bio
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Věří, že pouze udržitelné podnikání má budoucnost. Proto od samotného začátku SONNENTOR staví na pevných základech. Pracují s ohledem k životnímu prostředí, volí lokálnost a zakládají si na zdravém selském rozumu. Udržitelnost dává jejich podnikání smysl. Nebojí se jít proti proudu a být v tomto ohledu průkopníky. Věří, že ekologické zemědělství je jedinou udržitelnou alternativou ke konvenčnímu hospodaření. Jsou si také vědomi toho, že stabilita firmy je důležitým faktorem pro spolupracovníky, pěstitele i obchodní partnery.
V současné době spolupracují zhruba s třicítkou českých pěstitelských rodin, které se zaměřují na pěstování bylin jako je meduňka, měsíček, máta nebo třeba růže. Každý z pěstitelů je nedílnou součástí příběhu SONNENTORU, proto jsou pravidelně v kontaktu a každoročně se setkávají i přímo u nich v Čejkovicích.
Ne všechny byliny a koření jdou pěstovat v našich středoevropských podmínkách, proto obchodují s pěstiteli napříč celým světem. Se všemi jednají narovinu a férově. Řídí se zásadami direct trade, přímého obchodu. Pěstitelé dostávají za svou surovinu poctivě zaplaceno, a je jedno, jestli jsou z Česka, Rakouska, nebo třeba Tanzanie. Striktně jdou proti většinovému tlaku na cenu, protože chtějí biopěstitelům zaručit soběstačnost a slušné podmínky k žití. Jsou si vědomi toho, že trvalé vazby vystavěné na vzájemné důvěře a respektu tvoří základ dobře fungujícího podnikání.
Ročně zpracováváme přibližně 300 tun suroviny v biokvalitě. Od samého počátku SONNENTORU dbají na výběr obalových materiálů. Urazili v tom již dlouhou cestu, ale nespí na vavřínech: jsou stále na cestě za inovacemi, hledají nové možnosti a způsoby, kterými jejich podnikání rozvíjet.
Úplně zrušili „celofánování“ všech produktů, díky čemuž ročně ušetří zhruba 15 tun NatureFlex, kompostovatelné celulózové fólie.
Čajové sáčky (jedno- a dvoukomorové) jsou z vláken textilního banánu abacá a celulózy s FSC® nebo PEFC certifikátem, pyramidální sáčky jsou pak z materiálu na bázi cukrové třtiny (PLA). Ty se během několika měsíců za předem stanovených podmínek průmyslového kompostování plně rozloží na kvalitní hnojivo.
I další produkty se snaží inovovat tak, aby byly udržitelnější variantou, než s jakými se běžně zákazník setkává.