Pepř barevný, celý
Zajímavá aromatická kombinace různých druhů pepřů je velmi chutnou záležitostí. Čerstvě namletý se hodí k pikantnímu dochucení téměř každého jídla: do čerstvě uvařených těstovin, k rybě, rýžovým pokrmům a zelenině. Kvůli jeho ostrosti by měl být dávkován s obezřetností! Přesně víme, kde náš pepř roste.
Detailní popis produktu
Pepř barevný (černý, bílý, růžový, zelený) celý
Zajímavá aromatická kombinace různých druhů pepřů je velmi chutnou záležitostí. 😋 Čerstvě namletý se hodí k pikantnímu dochucení téměř každého jídla: do čerstvě uvařených těstovin, k rybě, rýžovým pokrmům a zelenině. 🍝🐟🍚🥦 Kvůli jeho ostrosti by měl být dávkován s obezřetností! ⚠️ Přesně víme, kde náš pepř roste. 🌱
Složení:
⚫ Pepř černý bio
⚪ Pepř bílý bio
🌸 Pepř růžový bio
💚 Pepř zelený bio
Kde najde využití:
🍞 pomazánky
🍲 jídla z jednoho hrnce
🍖 dušené maso, pečené maso
🐟 ryby, mořské plody
🧀 čerstvý sýr
🍗 drůbež
🔥 grilování
🥦 zelenina, luštěniny
🥔 brambory
🐑 jehněčí maso
🥩 hovězí maso
🦌 zvěřina
🍝 těstoviny
🥗 vegetariánská jídla
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Věří, že pouze udržitelné podnikání má budoucnost. Proto od samotného začátku SONNENTOR staví na pevných základech. Pracují s ohledem k životnímu prostředí, volí lokálnost a zakládají si na zdravém selském rozumu. Udržitelnost dává jejich podnikání smysl. Nebojí se jít proti proudu a být v tomto ohledu průkopníky. Věří, že ekologické zemědělství je jedinou udržitelnou alternativou ke konvenčnímu hospodaření. Jsou si také vědomi toho, že stabilita firmy je důležitým faktorem pro spolupracovníky, pěstitele i obchodní partnery.
V současné době spolupracují zhruba s třicítkou českých pěstitelských rodin, které se zaměřují na pěstování bylin jako je meduňka, měsíček, máta nebo třeba růže. Každý z pěstitelů je nedílnou součástí příběhu SONNENTORU, proto jsou pravidelně v kontaktu a každoročně se setkávají i přímo u nich v Čejkovicích.
Ne všechny byliny a koření jdou pěstovat v našich středoevropských podmínkách, proto obchodují s pěstiteli napříč celým světem. Se všemi jednají narovinu a férově. Řídí se zásadami direct trade, přímého obchodu. Pěstitelé dostávají za svou surovinu poctivě zaplaceno, a je jedno, jestli jsou z Česka, Rakouska, nebo třeba Tanzanie. Striktně jdou proti většinovému tlaku na cenu, protože chtějí biopěstitelům zaručit soběstačnost a slušné podmínky k žití. Jsou si vědomi toho, že trvalé vazby vystavěné na vzájemné důvěře a respektu tvoří základ dobře fungujícího podnikání.
Ročně zpracováváme přibližně 300 tun suroviny v biokvalitě. Od samého počátku SONNENTORU dbají na výběr obalových materiálů. Urazili v tom již dlouhou cestu, ale nespí na vavřínech: jsou stále na cestě za inovacemi, hledají nové možnosti a způsoby, kterými jejich podnikání rozvíjet.
Úplně zrušili „celofánování“ všech produktů, díky čemuž ročně ušetří zhruba 15 tun NatureFlex, kompostovatelné celulózové fólie.
Čajové sáčky (jedno- a dvoukomorové) jsou z vláken textilního banánu abacá a celulózy s FSC® nebo PEFC certifikátem, pyramidální sáčky jsou pak z materiálu na bázi cukrové třtiny (PLA). Ty se během několika měsíců za předem stanovených podmínek průmyslového kompostování plně rozloží na kvalitní hnojivo.
I další produkty se snaží inovovat tak, aby byly udržitelnější variantou, než s jakými se běžně zákazník setkává.