Majoránka
Majoránka i dobromysl (neboli oregano) pocházejí z rodu hluchavkovitých, čímž se velmi podobají. Vzájemná sourozenecká harmonie se tu však nekoná. V kuchyni platí: buď jedno, nebo druhé. Majoránka má podstatně jemnější vůni než oregano a taky chutná méně peprně a jemně nasládle. Její jemné aroma báječné dochutí čerstvý sýr nebo zeleninový salát. Výborně se hodí k vydatným zimním pokrmům jako je bramborová polévka nebo zvěřina. Dobře harmonizuje s bobkovým listem a jalovcem. Majoránka chutná skvěle s kapustou nebo luštěninami. TIP: Majoránku přidejte až ke konci vaření, aby se nevytratilo jemné aroma. Neměla by chybět v žádné domácnosti.
Detailní popis produktu
Majoránka
Majoránka i dobromysl (neboli oregano) pocházejí z rodu hluchavkovitých, čímž se velmi podobají. 🌱🌿 Vzájemná sourozenecká harmonie se tu však nekoná. ⚔️ V kuchyni platí: buď jedno, nebo druhé. Majoránka má podstatně jemnější vůni než oregano a taky chutná méně peprně a jemně nasládle. 🌸 Její jemné aroma báječné dochutí čerstvý sýr nebo zeleninový salát. 🧀🥗 Výborně se hodí k vydatným zimním pokrmům jako je bramborová polévka nebo zvěřina. 🥔🍲 Dobře harmonizuje s bobkovým listem a jalovcem. 🍃🌰 Majoránka chutná skvěle s kapustou nebo luštěninami. 🥬🌱 TIP: Majoránku přidejte až ke konci vaření, aby se nevytratilo jemné aroma. ⏳ Neměla by chybět v žádné domácnosti. 🏡
Kde najde využití:
🍲 jídla z jednoho hrnce
🍖 dušené maso
🧀 čerstvý sýr
🌱 luštěniny
🥔 brambory
🍵 polévky
🥗 vegetariánská jídla
Kuchyně:
🌍 středomořská kuchyně
🇨🇿 česká kuchyně
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Věří, že pouze udržitelné podnikání má budoucnost. Proto od samotného začátku SONNENTOR staví na pevných základech. Pracují s ohledem k životnímu prostředí, volí lokálnost a zakládají si na zdravém selském rozumu. Udržitelnost dává jejich podnikání smysl. Nebojí se jít proti proudu a být v tomto ohledu průkopníky. Věří, že ekologické zemědělství je jedinou udržitelnou alternativou ke konvenčnímu hospodaření. Jsou si také vědomi toho, že stabilita firmy je důležitým faktorem pro spolupracovníky, pěstitele i obchodní partnery.
V současné době spolupracují zhruba s třicítkou českých pěstitelských rodin, které se zaměřují na pěstování bylin jako je meduňka, měsíček, máta nebo třeba růže. Každý z pěstitelů je nedílnou součástí příběhu SONNENTORU, proto jsou pravidelně v kontaktu a každoročně se setkávají i přímo u nich v Čejkovicích.
Ne všechny byliny a koření jdou pěstovat v našich středoevropských podmínkách, proto obchodují s pěstiteli napříč celým světem. Se všemi jednají narovinu a férově. Řídí se zásadami direct trade, přímého obchodu. Pěstitelé dostávají za svou surovinu poctivě zaplaceno, a je jedno, jestli jsou z Česka, Rakouska, nebo třeba Tanzanie. Striktně jdou proti většinovému tlaku na cenu, protože chtějí biopěstitelům zaručit soběstačnost a slušné podmínky k žití. Jsou si vědomi toho, že trvalé vazby vystavěné na vzájemné důvěře a respektu tvoří základ dobře fungujícího podnikání.
Ročně zpracováváme přibližně 300 tun suroviny v biokvalitě. Od samého počátku SONNENTORU dbají na výběr obalových materiálů. Urazili v tom již dlouhou cestu, ale nespí na vavřínech: jsou stále na cestě za inovacemi, hledají nové možnosti a způsoby, kterými jejich podnikání rozvíjet.
Úplně zrušili „celofánování“ všech produktů, díky čemuž ročně ušetří zhruba 15 tun NatureFlex, kompostovatelné celulózové fólie.
Čajové sáčky (jedno- a dvoukomorové) jsou z vláken textilního banánu abacá a celulózy s FSC® nebo PEFC certifikátem, pyramidální sáčky jsou pak z materiálu na bázi cukrové třtiny (PLA). Ty se během několika měsíců za předem stanovených podmínek průmyslového kompostování plně rozloží na kvalitní hnojivo.
I další produkty se snaží inovovat tak, aby byly udržitelnější variantou, než s jakými se běžně zákazník setkává.