Kurkuma bio
Kurkuma – blahodárná síla barvy slunce. Její charakteristickou zlatožlutou barvu si dobře pamatují všichni, kteří ji po vaření chtěli umýt z rukou. Kurkuma dodá pokrmům nejen krásnou barvu, ale pro své cenné látky je prý velmi prospěšná pro organismus. Toto zemité koření známé jako nezbytná součást kari směsí se skvěle hodí do rýžových pokrmů a čočky. Výborně chutná s lilkem, špenátem, s kuřecím masem i rybou. TIP: Pro získání intenzivnějšího aroma se před přidáním ostatních přísad doporučuje zahřát koření v rostlinném oleji nebo másle a nechat krátce zpěnit. Případná změna barvy a konzistence je způsobena uvolněnými silicemi a není na závadu.
Detailní popis produktu
Kurkuma mletá
Kurkuma – blahodárná síla barvy slunce. ☀️✨ Její charakteristickou zlatožlutou barvu si dobře pamatují všichni, kteří ji po vaření chtěli umýt z rukou. ✋💛 Kurkuma dodá pokrmům nejen krásnou barvu, ale pro své cenné látky je prý velmi prospěšná pro organismus. 🌿🧡 Toto zemité koření známé jako nezbytná součást kari směsí se skvěle hodí do rýžových pokrmů a čočky. 🍚🌱 Výborně chutná s lilkem, špenátem, s kuřecím masem i rybou. 🍆🥬🍗🐟 TIP: Pro získání intenzivnějšího aroma se před přidáním ostatních přísad doporučuje zahřát koření v rostlinném oleji nebo másle a nechat krátce zpěnit. 🍳 Případná změna barvy a konzistence je způsobena uvolněnými silicemi a není na závadu. ✔️
Kde najde využití:
🍲 jídla z jednoho hrnce, kari, dipy, vejce, dušené maso, ryby, čerstvý sýr, drůbež, grilování, luštěniny, čaj, losos, těstoviny, rýže, rizoto, čatní, jídla z obilovin, sušenky, dort, dýně / cuketa, pikantní štrúdl, ovesná kaše, quiche, polévky, vegetariánská jídla, vafle
Kuchyně:
🌏 asijská kuchyně, 🇮🇳 indická kuchyně, 🌍 africká kuchyně
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Věří, že pouze udržitelné podnikání má budoucnost. Proto od samotného začátku SONNENTOR staví na pevných základech. Pracují s ohledem k životnímu prostředí, volí lokálnost a zakládají si na zdravém selském rozumu. Udržitelnost dává jejich podnikání smysl. Nebojí se jít proti proudu a být v tomto ohledu průkopníky. Věří, že ekologické zemědělství je jedinou udržitelnou alternativou ke konvenčnímu hospodaření. Jsou si také vědomi toho, že stabilita firmy je důležitým faktorem pro spolupracovníky, pěstitele i obchodní partnery.
V současné době spolupracují zhruba s třicítkou českých pěstitelských rodin, které se zaměřují na pěstování bylin jako je meduňka, měsíček, máta nebo třeba růže. Každý z pěstitelů je nedílnou součástí příběhu SONNENTORU, proto jsou pravidelně v kontaktu a každoročně se setkávají i přímo u nich v Čejkovicích.
Ne všechny byliny a koření jdou pěstovat v našich středoevropských podmínkách, proto obchodují s pěstiteli napříč celým světem. Se všemi jednají narovinu a férově. Řídí se zásadami direct trade, přímého obchodu. Pěstitelé dostávají za svou surovinu poctivě zaplaceno, a je jedno, jestli jsou z Česka, Rakouska, nebo třeba Tanzanie. Striktně jdou proti většinovému tlaku na cenu, protože chtějí biopěstitelům zaručit soběstačnost a slušné podmínky k žití. Jsou si vědomi toho, že trvalé vazby vystavěné na vzájemné důvěře a respektu tvoří základ dobře fungujícího podnikání.
Ročně zpracováváme přibližně 300 tun suroviny v biokvalitě. Od samého počátku SONNENTORU dbají na výběr obalových materiálů. Urazili v tom již dlouhou cestu, ale nespí na vavřínech: jsou stále na cestě za inovacemi, hledají nové možnosti a způsoby, kterými jejich podnikání rozvíjet.
Úplně zrušili „celofánování“ všech produktů, díky čemuž ročně ušetří zhruba 15 tun NatureFlex, kompostovatelné celulózové fólie.
Čajové sáčky (jedno- a dvoukomorové) jsou z vláken textilního banánu abacá a celulózy s FSC® nebo PEFC certifikátem, pyramidální sáčky jsou pak z materiálu na bázi cukrové třtiny (PLA). Ty se během několika měsíců za předem stanovených podmínek průmyslového kompostování plně rozloží na kvalitní hnojivo.
I další produkty se snaží inovovat tak, aby byly udržitelnější variantou, než s jakými se běžně zákazník setkává.